Advocaat Utrecht

 

Advocaat Utrecht | Advocatenkantoor Utrecht

Op zoek naar een advocaat Utrecht? Watermill Tax & Legal is een modern advocatenkantoor op een goed bereikbare locatie in Utrecht. Vanuit het bedrijventerrein Papendorp werken wij voor bedrijven en vermogende particulieren. Kernwoorden voor onze dienstverlening: pragmatisch, deskundig en gedreven.

Ondernemingsrecht advocaat Utrecht

Onze advocaten zijn gespecialiseerd in juridische vragen rondom ondernemingen. We helpen ondernemers op de volgende gebieden:

Oplossen van zakelijke conflicten

De advocaten van Watermill Tax & Legal hebben ervaring met:

  • Conflicten rondom ondernemingen, zoals aandeelhoudersconflicten, ontslag van statutair bestuurders en overnamegeschillen;
  • Conflicten over contracten, denk bijvoorbeeld aan onenigheid over de nakoming of beëindiging van contracten;
  • Conflicten ten aanzien van onderneming & aansprakelijkheid, het gaat daarbij over onder meer beroepsaansprakelijkheid, bestuurdersaansprakelijkheid, bedrijfsaansprakelijkheid en werkgeversaansprakelijkheid.

Onze insteek is altijd het beste resultaat voor onze klant. Ook bij zakelijke conflicten. Dat betekent dat we als dat mogelijk is een procedure proberen te voorkomen, bijvoorbeeld door een goede regeling te treffen. Soms is een procedure echter onvermijdelijk. Dan zetten we alle zeilen bij om tot een goed resultaat te komen. De toga hangt klaar.

Advies bij bedrijfsovername en participatie

Bedrijfsovername en participaties zijn, zeker bij de huidige marktomstandigheden, aan de orde van de dag. Toch is elke overname of deelneming uniek. Voor de betrokken partijen is een overnameproces een spannende en drukke tijd, waarbij soms grote belangen op het spel staan. Van groot belang dat er iemand meekijkt om uw belangen te waarborgen.

Opstellen en beoordelen van commerciële contracten

Samenwerken is voor ondernemers aan de orde van de dag. Het is belangrijk om de afspraken over samenwerkingen goed vast te leggen. Daarmee voorkom je problemen in de toekomst.

Tips bij het kiezen van een advocatenkantoor Utrecht

Als u een advocaat nodig heeft in de regio Utrecht, heeft u behoorlijk wat keuze. Voor advocaten zelf is het vaak wel duidelijk wat de verschillen zijn tussen advocatenkantoren. Als rechtzoekende is dat vaak wel anders. U ziet al snel door de bomen het bos niet meer. Daarom geven wij een aantal tips waar u op kunt letten bij het kiezen van een advocaat.

Tip 1: Let op specialisatie advocaat

Het recht is een breed terrein. Het is dan ook onmogelijk voor een advocaat om alle rechtsgebieden te beheersen. Voor u is het dus wel van belang om een advocaat te selecteren die uw zaak goed kan behandelen. Onze advocaten zijn gespecialiseerd op het gebied van het aansprakelijkheidsrecht, het contractenrecht en het ondernemingsrecht.

Tip 2: Kies een advocaat die affiniteit heeft met de doelgroep waartoe u behoort

Het is belangrijk dat een advocaat begrijpt wat u bezighoudt. Advocaten werken voor heel verschillende doelgroepen. Zo zijn er advocaten in Utrecht die op toevoegingsbasis werken voor bijstandsgerechtigden en advocaten die werken voor grote multinationals. Ons kantoor werkt voor (familie)bedrijven in de bovenkant van het MKB en voor vermogende particulieren.

Tip 3: Zorg voor een advocaat waarmee u een klik heeft

Als u een advocaat inschakelt, heeft u vaak langere tijd met diegene te maken. U deelt vertrouwelijke gegevens en niet zelden zijn er ook emoties bij de zaak betrokken. Het is dan wel belangrijk dat u een advocaat heeft, waarmee het klikt. Dat betekent niet dat het uw beste vriend moet zijn (liever niet zelfs), maar wel dat er prettig moet kunnen worden samengewerkt. Om deze reden vinden wij het belangrijk om te starten met een vrijblijvend kennismakingsgesprek bij ons op kantoor, voordat we officieel van start gaan.

Tip 4: Vraag naar beschikbaarheid advocaat

Tot slot een praktisch punt. Als u te maken heeft met een prangende juridische kwestie, zit u niet te wachten op een advocaat die geen tijd voor u heeft. Bijvoorbeeld omdat de betreffende advocaat een andere drukke zaak heeft. Doordat ons kantoor bestaat uit meerdere advocaten kunnen we ook drukke tijden goed opvangen.

Advocaat Utrecht: onze locatie

Het kantoor van Watermill Tax & Legal bevindt zich aan de Groenewoudsedijk 40 in Utrecht. Samen met onze fiscale collega`s werken we met veel plezier op deze prachtige locatie op bedrijventerrein Papendorp. Midden in de stad en toch tussen het groen. Ons kantoor is snel te bereiken vanaf de snelweg en heeft voldoende parkeerruimte voor de deur.

Wij werken voor klanten door het hele land. Utrecht is dan ook een centrale locatie. Sommige ondernemers hechten aan een advocaat in de buurt. Dan is het goed om te weten dat een advocaat uit Utrecht u ook kan helpen als u in Utrecht gevestigd bent, maar bijvoorbeeld een rechtszaak in een ander deel van het land hebt.

De voordelen van de advocaten van Watermill op een rij:

  • Gespecialiseerd in ondernemingsrecht: de juiste ervaring voor uw probleem;
  • Korte lijntjes: snel en persoonlijk contact;
  • Duidelijke communicatie: heldere taal en transparant over de kosten.

Werkwijze

Kort nog iets over de manier waarop wij werken. Als een ondernemer zich bij ons meldt met een juridische vraag, plannen we een vrijblijvend en kosteloos eerste gesprek. Tijdens dat gesprek geven we duidelijk onze inschatting over de kansen van de zaak en de gewenste aanpak. Natuurlijk zijn we ook transparant over de te verwachten kosten. In overleg met u kiezen we voor de meest efficiënte aanpak.  

Wilt u vrijblijvend een juridische kwestie bespreken?

dr. mr. Auke Dijkstra
Advocaat

adijkstra@watermill.nl
030-3074910

Hulp nodig?

Neem contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek

Telefoon: 030-3074910
Mail: info@watermill.nl

Watermill Tax & Legal

N

Persoonlijke aandacht

N

Belastingadviseurs én juristen

N

Praktische oplossingen

Hulp nodig?

Neem contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek

Bel ons

030-3074910

Bezoekadres

Groenewoudsedijk 40
3528 BK Utrecht

E-mail

info@watermill.nl

Kennisbank

Vind antwoorden op verschillende onderwerpen