Naam: 
Chris Dijkstra

Functie:
Directeur

Mailadres:
cgdijkstra@watermill.nl

Website:
www.chrisdijkstra.nl 

Chris Dijkstra houdt zich in het bijzonder bezig met het familiebedrijf. Dit heeft als adviseur maar ook als wetenschapper zijn aandacht. Ook waar het gaat om de fiscaliteit van de betrokken personen, denk bijvoorbeeld aan de DGA. Dit zowel in nationale als internationale context.

mr. dr. C.G. (Chris) Dijkstra

Al sinds 1989 is Chris actief in de (belasting)adviespraktijk. Als adviseur onderscheidt hij zich graag door het combineren van diepgaande kennis met een pragmatische aanpak. Dat bereikt hij door de kennis die hij onder meer als wetenschapper aan de Radboud Universiteit vergaart in te zetten in de fiscale praktijk. De pragmatische aanpak ziet u terug in het denken in oplossingen in plaats van in problemen.

Chris houdt zich voornamelijk bezig met het familiebedrijf en de fiscaliteit van (de daarbij betrokken) natuurlijke personen. Hij weet als geen ander wat zij nodig hebben: deskundige, multidisciplinaire aandacht voor hun vermogen. Daarom heeft hij Watermill Tax & Advisory opgericht. Een steunpunt dat financiële, fiscale en juridische begeleiding biedt.

Loopbaan

Chris begon zijn loopbaan als belastingadviseur bij ROZA. In 2003 startte hij als belastingadviseur en partner bij Visser & Visser Accountants & Belastingadviseurs. In 2013 heeft hij Watermill Consultants DWC-LLC (in Dubai) opgericht om ondernemers te begeleiden bij het zaken doen in Dubai. Om familiebedrijven en vermogende particulieren nog beter te kunnen begeleiden en ontzorgen heeft hij Watermill Tax & Advisory opgericht.

Naast zijn werkzaamheden als adviseur is Chris als wetenschapper actief. Eerst 5 jaar als docent belastingrecht aan de Universiteit van Tilburg, vervolgens vanaf 2007 aan de Radboud Universiteit te Nijmegen. In 2016 is hij daar gepromoveerd op het thema ‘Cumulatie van belastingen’. De titel van zijn proefschrift is: ‘Cumulatie van belastingen. Een onderzoek naar de samenloop van de heffing van inkomstenbelasting, schenk- en erfbelasting (en overdrachtsbelasting).’

Ook verzorgt Chris zeer regelmatig lezingen, cursussen en andere bijeenkomsten. Hij heeft daarbij een divers publiek. Hij verzorgt veel cursussen voor belastingadviseurs en andere professionals, maar draagt ook vaak bij aan bijeenkomsten voor een bredere doelgroep. Naast deze activiteiten zet Chris zijn expertise in op maatschappelijk gebied in besturen van charitatieve stichtingen en verschillende adviesorganen.

Opleidingen

  • PhD Belastingrecht Radboud Universiteit Nijmegen
  • Nederlandse Orde van Belastingadviseurs
  • Doctoraal Fiscaal Recht Universiteit Leiden
  • Federatie Belastingacademie