Naam: 
Johan de Koning Gans

Functie: 
Advocaat

Mailadres:
jdekoninggans@watermill.nl

Als advocaat is Johan hét juridisch geweten van de klanten van Watermill. 

mr. J. (Johan) de Koning Gans

Als advocaat is Johan hét juridisch geweten van de klanten van Watermill Tax & Legal. In zijn rol als advocaat staat hij (familie)bedrijven en vermogende particulieren bij op het gebied van het ondernemingsrecht in brede zin. Vanuit een goede relatie met de klant stelt hij zich in elke casus de vraag hoe juridische instrumenten kunnen worden ingezet om de belangen van de ondernemer optimaal te beschermen.

Loopbaan

Johan begon zijn loopbaan als advocaat bij AKD te Amsterdam. Daarvoor deed hij al tijdens zijn studie ervaring op bij verschillende kantoren, waaronder Nysingh. Voor zijn overstap naar Watermill Tax & Legal is hij geruime tijd werkzaam geweest bij Post Advocaten in Barneveld. Naast zijn werk als advocaat is Johan maatschappelijk actief, onder meer als lid van de raad van toezicht van een onderwijsinstelling

Opleidingen

 •  Master Recht & Onderneming, Universiteit Utrecht (cum laude)
 •  Bachelor Rechtsgeleerdheid, Universiteit Utrecht

Rechtsgebiedenregister

Johan de Koning Gans heeft in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse orde van advocaten de volgende hoofd- (en sub) rechtsgebieden geregistreerd:

 • Ondernemingsrecht
  – Beroepsaansprakelijkheid
  – Bestuurdersaansprakelijkheid
  – Fusies en overnames
  – Vennootschappen
  – Verenigingen en stichtingen
 • Verbintenissenrecht

Op grond van deze registratie is hij verplicht elk kalenderjaar volgens de normen van de Nederlandse orde van advocaten tien opleidingspunten te behalen op ieder geregistreerd hoofdrechtsgebied.