Bedrijfsovername en participatie

 

Bent u betrokken bij een bedrijfsovername of participatie? Dan komt er in korte tijd veel op u af. Naast de zakelijke en emotionele aspecten van de overname of participatie moet er veel geregeld worden. U krijgt onvermijdelijk te maken met allerlei juridische contracten: van geheimhoudingsovereenkomst aan het begin van de onderhandelingen tot een notariële akte waarmee de aandelen uiteindelijk overgaan.

De juristen en belastingadviseurs van Watermill zijn gespecialiseerd in het begeleiden van bedrijfsovernames en participaties. We kennen de valkuilen die er zijn, maar snappen ook dat de deal er moet komen. Wij delen graag onze kennis met u om van uw overname of participatie een succes te maken. In onze kennisbank ondernemingsrecht vindt u verschillende artikelen over overnames en participaties.

Waarmee wij u kunnen helpen?

Advies over overnames en participaties

Bij een bedrijfsovername komen er in korte tijd veel vragen op u af. Dat geldt ook als u een investering in een bedrijf wilt doen. Heel belangrijk is de juiste keuze ten aanzien van de structuur van een transactie. Een juiste keuze – zowel vanuit juridisch als fiscaal oogpunt – kan een transactie maken of breken.

Opstellen of beoordelen van bedrijfsovername of -participatiecontracten

Bij de overname van (een deel van) een bedrijf komt een hele papierwinkel aan contracten kijken: van geheimhoudingsovereenkomst tot de uiteindelijke koopovereenkomst. De belangen van partijen verschillen. Zorg dat u alleen een contract tekent waar vanuit uw positie naar is gekeken.

Fiscale en juridische due diligence onderzoeken

Een bekend onderdeel van een overnameproces is het due diligence onderzoek. De koper wil weten wat hij koopt. Daarom is het belangrijk om dit onderzoek grondig te laten uitvoeren. Verkopers moeten zorgen dat ze weten wat ze verkopen en dat ze het onderzoek op de juiste wijze begeleiden.

Begeleiden bij overnameconflicten of vastgelopen overname

Niet altijd loopt een overname zoals het moet. Soms lopen de gesprekken vast of komen andere partijen de overeenkomsten niet na. Het kan zijn dat de overname vlot kan worden getrokken door de juiste begeleiding. Maar ook als het richting een procedure gaat, is hulp van een specialist nodig.

Onze aanpak

Wij gaan samen met u voor de deal. We vertragen het proces niet onnodig, maar letten tegelijk wel op valkuilen. Door onze ruime ervaring met overnames en participaties weten we hoe de hazen lopen in een overnameproces. De juiste acties op de juiste tijd zijn nodig voor een geslaagde transactie.

Auke Dijkstra

Laat mij eens met u meedenken

dr. mr. Auke Dijkstra
Advocaat
adijkstra@watermill.nl

Hulp nodig?

Neem contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek

Telefoon: 030-3074910
Mail: info@watermill.nl

Watermill Tax & Legal

N

Persoonlijke aandacht

N

Belastingadviseurs én juristen

N

Praktische oplossingen

Hulp nodig?

Neem contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek

Bel ons

030-3074910

Bezoekadres

Groenewoudsedijk 40
3528 BK Utrecht

E-mail

info@watermill.nl

Kennisbank

Vind antwoorden op verschillende onderwerpen