Contracten en samenwerking

 

Samen sta je sterk. Dat weten ondernemers en daarom komt samenwerking veel voor. In allerlei vormen: van een contract met een leverancier tot het samen met een andere ondernemer opzetten van een gezamenlijk bedrijf. Goede afspraken zijn erg belangrijk. Net zoals de juiste vastlegging daarvan in een contract. Wie dat vergeet, kan later voor vervelende verrassingen komen te staan.

In de praktijk zien we dat ondernemers het vaak lastig vinden om samenwerking op de juiste wijze vorm te geven en vast te leggen. Het is dan verstandig om hulp te vragen. Onze juristen en belastingadviseurs hebben veel ervaring met het onderhandelen over en opstellen van contracten. In onze kennisbank contractenrecht en ondernemingsrecht delen wij onze kennis met u.

Waarmee kunnen wij u helpen?

Advies over samenwerkingen

Samenwerkingen bestaan er in allerlei soorten en maten. Richt u samen een ‘joint venture’ op of past een andere samenwerking beter? De verschillende keuzes hebben belangrijke fiscale en juridische gevolgen. Een goed advies dat bij u past is belangrijk.

Opstellen en beoordelen van overeenkomsten

Als u gaat samenwerken wilt u de onderlinge afspraken goed op papier zetten. Zo voorkomt u vervelende situaties. Het is dan wel belangrijk om te weten wat u allemaal moet regelen in een contract en hoe u dat opschrijft. Ook – of juist – als de andere partij een eerste versie van een contract heeft gemaakt, is het slim om deze te laten checken vanuit uw belang.

Beëindigen van contracten

Tijden veranderen en ook een samenwerking blijft niet altijd hetzelfde. Soms wilt u van een contract af. Dat kan allerlei redenen hebben: de samenwerking past strategisch niet langer of de andere partij komt de afspraken niet na. Het beëindigen van een contract luistert nauw. Laat u adviseren over de beste route.

Conflicten over contracten

Soms loopt een samenwerking niet zoals gedacht. De andere partij houdt zich niet aan de overeenkomst houdt of er ontstaat verschil van mening over de uitleg van een contract. Zorg dat u uw (juridische) positie in kaart heb en maak een duidelijk plan van aanpak richting de gewenste oplossing.

Wij hebben veel ervaring met de volgende type overeenkomsten:

Agentuur, distributie, franchise, koop, huur, algemene voorwaarden, samenwerking, intentie en geheimhouding, vastgoedcontracten

Onze aanpak

Bij het adviseren over samenwerkingen en het opstellen van contracten zijn wij dealgericht. Dat betekent dat we er samen met u alles aan doen om uw plan te laten slagen. We hebben oog voor de valkuilen, maar trappen niet onnodig op de rem. Onze acties moeten ervoor zorgen dat een contract beter wordt, niet dat het er helemaal niet komt. Bij een conflict hanteren we dezelfde praktische insteek.

Auke Dijkstra

Laat mij eens met u meedenken

dr. mr. Auke Dijkstra
Advocaat
adijkstra@watermill.nl

Hulp nodig?

Neem contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek

Telefoon: 030-3074910
Mail: info@watermill.nl

Watermill Tax & Legal

N

Persoonlijke aandacht

N

Belastingadviseurs én juristen

N

Praktische oplossingen

Hulp nodig?

Neem contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek

Bel ons

030-3074910

Bezoekadres

Groenewoudsedijk 40
3528 BK Utrecht

E-mail

info@watermill.nl

Kennisbank

Vind antwoorden op verschillende onderwerpen