Vastgoed en huur

 

Vastgoed is een thema waar alle vermogende particulieren en ondernemers mee te maken hebben. Van de eigen woning tot een investering in een transformatie van een kantoorpand naar een modern appartementencomplex. Kansen zijn er genoeg.

Toch is er ook een andere kant: een verkeerde keuze op fiscaal of juridisch gebied kan van een mooie kans een mislukt project maken. Regels op het gebied van vastgoed zijn erg specifiek. Om vastgoedbezitters hierbij te helpen, hebben onze belastingadviseurs en juristen zich gespecialiseerd op het terrein van vastgoed. Wij delen onze kennis graag met u om van uw project een succes te maken.

Waarmee kunnen wij u helpen?

Opstellen en beoordelen van vastgoedcontracten

Bij vastgoed heeft u te maken met allerlei contracten. Denk bijvoorbeeld aan een transactie waarbij u een deel van uw vastgoedportefeuille verkoopt. Het is belangrijk dat de contracten voor u geen onaangename verrassingen bevatten.

Advies bij projectontwikkeling

Een stuk grond ontwikkelen tot een bloeiende nieuwbouwwijk. Of een oud kantoorgebouw transformeren tot een bruisende leefomgeving. Kansen zijn er met de huidige marktomstandigheden genoeg. Om het project tot een succes te maken, is er meer nodig dan alleen bouwmaterialen. De juiste financiële, fiscale en juridische keuzes kunnen een project maken of breken.

Huur en verhuur

Of u nu als ondernemer een deel van uw pand verhuurt, als particulier een woning huurt of als vastgoedbelegger een complex appartement verhuurt, in alle gevallen heeft u te maken met de verschillende fiscale en juridische regels die voor huur gelden. Denk bijvoorbeeld aan de verhuurdersheffing. Allereerst is het belangrijk om onderling goede afspraken te maken en die vast te leggen in een huurovereenkomst. Maar ook als een huurder of verhuurder die afspraken of wettelijke verplichtingen niet nakomt, is de juiste actie vereist.

Onze aanpak

`Ontzorgen`, dat is het kenmerk van onze vastgoeddienstverlening. Dat kan op allerlei manieren: van begeleiding bij een kooptransactie tot het voeren van een procedure tegen een huurder. Onze ervaring op het gebied van vastgoed zorgt ervoor dat we u snel kunnen voorzien van een advies waar u op kunt bouwen.

Auke Dijkstra

Laat mij eens met u meedenken

dr. mr. Auke Dijkstra
Advocaat
adijkstra@watermill.nl

Hulp nodig?

Neem contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek

Telefoon: 030-3074910
Mail: info@watermill.nl

Watermill Tax & Legal

N

Persoonlijke aandacht

N

Belastingadviseurs én juristen

N

Praktische oplossingen

Hulp nodig?

Neem contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek

Bel ons

030-3074910

Bezoekadres

Groenewoudsedijk 40
3528 BK Utrecht

E-mail

info@watermill.nl

Kennisbank

Vind antwoorden op verschillende onderwerpen