Zakelijke conflicten

 

Onze juristen treden bij zakelijke conflicten oplossingsgericht op. We gaan recht op ons doel af en maken het probleem niet groter dan het al is. Als u ons bij een conflict betrekt, kunt u erop vertrouwen dat we er vanuit onze jarenlange ervaring vol voor gaan om een optimaal resultaat te bereiken.

Helaas is ook het ondernemersbestaan niet altijd rozengeur en maneschijn. Vrijwel alle ondernemers krijgen op een zeker moment te maken met een zakelijk conflict. Zakelijke geschillen bestaan er in allerlei soorten en mate: ruzie naar aanleiding van een mislukte overname, onenigheid over een contract, aandeelhouders die niet langer door één deur kunnen en een bestuurder die aansprakelijk word gesteld. Het is belangrijk om het hoofd koel te houden om uw belangen in een conflict optimaal te waarborgen.

Een zakelijk conflict kan veel stress opleveren. Onder druk worden soms verkeerde beslissingen genomen. Ons advies is dan ook om zo snel mogelijk professionele hulp in te schakelen. Onze juristen gaan naast u staan en zorgen dat uw belangen in het zakelijke conflict gewaarborgd zijn. Soms is een probleem snel uit de wereld. Als het toch tot een procedure komt, kunnen wij u daar ook bij helpen.

Ruzie tussen aandeelhouders

Aandeelhouders van een onderneming hebben veel met elkaar te maken. Met enige regelmaat komt het voor dat aandeelhouders niet meer samen door één deur kunnen. Bijvoorbeeld twee aandeelhouders die allebei 50 procent van de aandelen hebben en het niet eens kunnen worden. Of een meerderheidsaandeelhouder die van een minderheidsaandeelhouder af wil.

Conflict naar aanleiding van een overname of participatie

Veel overnames en participaties lopen goed af. Helaas gaat het in bepaalde gevallen dus ook mis. Soms loopt een onderhandeling vast of ontstaat er discussie als een partij een overnamecontract niet nakomt. In andere gevallen komt de koper er achteraf achter dat de onderneming niet aan de verwachtingen voldoet. In deze gevallen is er sprake van een overnameconflict.

Conflict naar aanleiding van een contract / samenwerking

Samenwerken komt bij veel ondernemers dagelijks voor. Het is vervelend als een andere partij zich niet aan de afspraken houdt. Nog vervelender is het als een andere partij van mening is dat u in strijd handelt met een overeenkomst.

Aansprakelijkheid

Het komt ook voor dat een onderneming of een bestuurder aansprakelijk wordt gesteld naar aanleiding van bijvoorbeeld verrichte werkzaamheden. Als er een schadeclaim bij u op de mat valt (of er aankomt), is het belangrijk om de juiste juridische begeleiding te hebben.

Lees meer over bestuurdersaansprakelijkheid.

Onze aanpak

Gedoe, daar zit u niet op te wachten. Een zakelijk conflict vreet energie, die u liever in het ondernemen had gestopt. Daarom treden onze juristen bij zakelijke conflicten oplossingsgericht op. We gaan recht op ons doel af en maken het probleem niet groter dan het al is. Daarbij vinden we een goede relatie met u als klant belangrijk. Als u ons bij een conflict betrekt, kunt u erop vertrouwen dat we er vanuit onze jarenlange ervaring vol voor gaan om een optimaal resultaat te bereiken.

Auke Dijkstra

Laat mij eens met u meedenken

dr. mr. Auke Dijkstra
Advocaat
adijkstra@watermill.nl

Hulp nodig?

Neem contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek

Telefoon: 030-3074910
Mail: info@watermill.nl

Watermill Tax & Legal

N

Persoonlijke aandacht

N

Belastingadviseurs én juristen

N

Praktische oplossingen

Hulp nodig?

Neem contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek

Bel ons

030-3074910

Bezoekadres

Groenewoudsedijk 40
3528 BK Utrecht

E-mail

info@watermill.nl

Kennisbank

Vind antwoorden op verschillende onderwerpen