Onze klanten

Vermogende particulieren

U bent eigenaar van een bedrijf, heeft uw bedrijf verkocht of hebt een schenking of erfenis ontvangen. Daardoor beschikt u over vermogen. Dat geeft u vrijheid en kansen. Tegelijkertijd levert het ook vragen en soms zelfs zorgen op. Wij zijn er om u daarbij te helpen. Het is niet vreemd dat een vermogende particulier of ondernemer zich soms eenzaam voelt bij het nemen van belangrijke beslissingen. Een luisterend oor en een deskundig advies is dan welkom.

Het is verstandig om niet op één paard te wedden. Vaak zien (of adviseren) we dan ook dat vermogende particulieren hun vermogen inzetten op verschillende gebieden. Beleggen, investeren in vastgoed, participeren in ondernemingen en schenken aan de volgende generatie of goede doelen. Op deze aandachtsgebieden is onze dienstverlening dan ook afgestemd.

Actieve ondernemingen

Een participatie in een start-up, gedoe met een personeelslid en het onderhandelen over een belangrijk samenwerkingscontract. Bij actieve ondernemingen (vaak aangedreven door enthousiaste ondernemers) valt altijd wel wat te beleven. Het is wel belangrijk om bij al het enthousiasme niet te vergeten om alles netjes te regelen. Hier geldt de bekende uitdrukking: goed nadenken vooraf kan een hoop ellende achteraf voorkomen.

Het is belangrijk dat u uw ambitie en plannen hierdoor niet laat afremmen. De fiscale gevolgen van een nieuwe activiteit of de juiste formulering in een contract zijn (meestal) niet uw piece of cake en u heeft er waarschijnlijk ook geen tijd voor. Als huisadviseur staat Watermill aan uw zijde en pakken we (nieuwe) uitdagingen samen aan. En ook als het misgaat, staan we voor u klaar om het probleem op te lossen. Geen wollige taal en nieuwe problemen, maar praktische oplossingen. Daarmee komt uw onderneming echt verder.

Branches

• Automotive
• Bouw, vastgoed & projectontwikkeling
• Horeca & recreatie
• Productie en industrie
• Zakelijke dienstverlening

Succesvolle families

Uw familie heeft een bloeiend familiebedrijf dat geleid heeft tot een mooi familievermogen. Dat zorgt voor nieuwe vragen in de familierelatie. Wij zijn er niet alleen voor de dagelijkse fiscale en juridische vragen in het familiebedrijf, maar kijken ook verder. De familie is gebaat bij een duurzame strategie ten aanzien van het vermogen.

Wie neemt het familiebedrijf over en hoe regelen we dat? Vragen als deze verdienen een antwoord dat inhoudelijk klopt, maar ook oog heeft voor de verhoudingen binnen de familie. Vermogende families hebben te maken met specifieke vragen, waar ook specifieke oplossingen voor bestaan. Denk bijvoorbeeld aan fiscale regelingen voor families zoals de bedrijfsopvolgingsregeling, maar ook aan het familiestatuut en het familiefonds. De juiste aanpak is noodzakelijk voor duurzaam vermogen en goede (familie)verhoudingen.

Maatschappelijke organisaties

Als bestuur van een maatschappelijke organisatie komt er veel op u af. Onvermijdelijk gaan er ook vragen spelen rondom het vermogen van de organisatie. Bijvoorbeeld als u als kerk een kerkgebouw verkoopt. Maar ook als u als ANBI-instelling commerciële activiteiten heeft naast uw algemeen nuttige activiteiten.

De vragen die bij uw organisatie spelen vragen niet alleen om deskundigheid ten aanzien van fiscale en juridische regelingen. Inzicht in de eigen verhoudingen en regels van maatschappelijke organisaties is eveneens noodzakelijk. In de praktijk zien we vaak dat het hierdoor lastig is voor maatschappelijke organisaties om een goed advies te krijgen. Veel adviseurs zijn niet precies thuis in de regelgeving voor maatschappelijke organisaties. De adviseurs van Watermill hebben specifieke kennis en ervaring met het adviseren van kerken, goede doelen en fondsen. Wij helpen u graag om de (sociale) doelen van uw organisatie te behalen.

Watermill Tax & Legal

N

Persoonlijke aandacht

N

Belastingadviseurs én juristen

N

Praktische oplossingen

Hulp nodig?

Neem contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek

Bel ons

030-3074910

Bezoekadres

Groenewoudsedijk 40
3528 BK Utrecht

E-mail

info@watermill.nl

Kennisbank

Vind antwoorden op verschillende onderwerpen