Beleggen

Spreiden van vermogen is een belangrijke regel. Of er nu sprake is van een belegging in aandelen of een investering in vastgoed. Steeds komt u weer voor fiscale keuzes te staan, die u moet blijven monitoren.

Effecten

Waar brengt u uw effectendepot onder? Een Nederlandse BV of een open fonds voor gemene rekening? Of is in uw situatie een buitenlandse vennootschap aantrekkelijker? Of gaat u belastingvrij beleggen in de VBI? Wij denken graag met u mee over het maken van de juiste afweging. Ook verzoeken voor teruggave van buitenlandse dividendbelasting zijn bij ons in goede handen. Deze wordt ingehouden, maar kan vaak deels weer worden teruggevraagd. Heeft u hier aandacht voor?

Vastgoed

De regels rondom vastgoed zijn heel divers en vaak bijzonder specifiek. Is er BTW of overdrachtsbelasting van toepassing of misschien zelfs verhuurderheffing? Welke structuur kan het beste worden gehanteerd? En als er sprake is van vastgoed in privé, is de verkoop dan belast met inkomstenbelasting? En zijn de bedrijfsopvolgingsfaciliteiten van toepassing op de verkoop van aandelen in uw vastgoed BV?

Ons team helpt u graag met de beantwoording van deze vragen!

Private equity

Een deel van uw vermogen leent u wellicht uit aan andere ondernemers, investeert u in startups of wordt als kapitaal ingebracht in een veel langer bestaande entiteit. Maar wat is de juiste invalshoek en fiscale aanpak voor u? Hoe worden financiële en fiscale risico’s zoveel mogelijk vermeden?

Wat te doen als het mis gaat of als het juist heel goed gaat?

Buitenland

Ook bij investeringen in het buitenland komen er veel vragen langs. Wat is het fiscale regime in het beleggingsland? Hoe kan aan de verplichtingen aldaar worden voldaan? Wat is de beste structuur vanuit Nederland?

Bij dividenduitkeringen in het buitenland wordt vaak dividendbelasting ingehouden. In veel gevallen is het mogelijk om teveel betaalde dividendbelasting terug te vragen. Het terugvragen van dividendbelasting verbetert uw rendement.

Laatste ontwikkelingen

op het gebied van ondernemingen en beleggingen

Hoe gaat het verder met box 3?

Het is een van de meest bekritiseerde onderdelen van de inkomstenbelasting: de vermogensrendementsheffing. Doordat niet het werkelijk behaalde rendement maar een fictief resultaat wordt belast, leidt de heffing ieder jaar bij veel mensen tot onvrede. Het zal u niet...

Lees meer

Heeft u nog vragen?

Neem contact met ons op!