Estate planning

Estate planning is een breed begrip dat zich feitelijk laat samenvatten als nalatenschapsplanning, die al vandaag begint. Immers, nadenken over wat er met uw vermogen moet gebeuren is een issue waar u niet vroeg genoeg mee kunt beginnen. Zo blijft u zelf in control!

(Levens)testament

Graag adviseren wij u bij de totstandkoming van een fiscaal optimaal testament. Dit vraagt om een langetermijnvisie met een goede vertaling daarvan op papier. Het regelmatig updaten van een testament kan de heffing van erfbelasting voor de verkrijgers aanzienlijk verminderen.

We adviseren u ook omtrent het zogenaamde levenstestament. Het vooraf geven van volmachten aan personen, voor als u dit niet meer kunt doen, geeft de omgeving rust. Maar zorgt er ook voor dat zaken kunnen blijven doorlopen.

Huwelijkse voorwaarden
(en echtscheiding)

Zeker voor een ondernemer of een vermogende particulier is het maken en het updaten van de huwelijkse voorwaarden een essentieel punt. Weet u wat u afgesproken heeft en wat de invloed is van nieuwe regelgeving?

Ook in het geval van een onverhoopte echtscheiding staan wij u terzijde, Maar er is meer dan het financiële! Watermill Tax & Advisory geeft aandacht en is voor u of uw partner steeds een bereikbaar aanspreekpunt.

 

Vermogensoverheveling

“Het is beter te schenken met de warme hand dan met de koude hand” is een veel gehoorde uitdrukking. En dat is waar. We kijken met u naar een schenkingsplan. Het gebruiken maken van de vele vrijstellingen die er zijn t.a.v. de schenkbelasting vraagt om de juiste routing.

Maar er zijn ook andere zaken die we kunnen meenemen. We noemen dat het probleem ‘echt’ oplossen. Want als het vermogen bij u blijft aangroeien, dan blijven we ook aan het overhevelen. Kunnen we misschien de aangroei al ombuigen?

Wij van Watermill Tax & Advisory denken graag met u mee!

Charity

Wilt u geven aan goede doelen, of misschien zelf wel een goede doelen stichting opzetten? Misschien bezit u waardevolle zaken, waarvoor u een museum wilt opzetten?

Er zijn allerlei fiscale regelingen die het geven aantrekkelijk maken. Graag denken wij met u mee over de optimale structuur.

Laatste ontwikkelingen

op het gebied van estate planning

Het nut van een levenstestament

Anders dan een regulier testament dat pas in werking treedt bij overlijden regelt een levenstestament uitdrukkelijk wat er tijdens leven moet gebeuren, indien u uw belangen zelf niet meer kunt behartigen. We denken hierbij nogal eens aan mensen op leeftijd die door...

Lees meer

Schuldigerkenning uit vrijgevigheid: schenken op papier

In de praktijk bestaat behoefte om vermogen over te hevelen zonder direct de volledige grip hierop te verliezen. Dit kan verschillende oorzaken hebben. Ouders willen bijvoorbeeld best vermogen aan hun kinderen schenken, maar vinden het niet gewenst direct (grote)...

Lees meer

Heeft u nog vragen?

Neem contact met ons op!