Investeren

Spreiden van vermogen is een belangrijke regel. Of er nu sprake is van een belegging in aandelen of een investering in vastgoed. Steeds komt u weer voor fiscale keuzes te staan, die u moet blijven monitoren.

Effecten

Waar brengt u uw effectendepot onder? Een Nederlandse BV of een open fonds voor gemene rekening? Of is in uw situatie een buitenlandse vennootschap aantrekkelijker? Of gaat u belastingvrij beleggen in de VBI? Wij denken graag met u mee over het maken van de juiste afweging. Ook verzoeken voor teruggave van buitenlandse dividendbelasting zijn bij ons in goede handen. De dividendbelasting wordt ingehouden, maar kan vaak deels weer worden teruggevraagd. Heeft u hier aandacht voor? Watermill draagt graag bij aan de optimalisatie van uw beleggingen.

Financiering en zekerheden

Of u nu krediet verstrekt, borg bent of gefinancierd wordt: zekerheid, duidelijke afspraken en inzicht in uw positie zijn van groot belang. Het begint met de keuze voor de juiste financieringsvorm. Vervolgens moeten de afspraken worden vastgelegd in een leningsovereenkomst en de zekerheidsrechten moeten op geldige wijze gevestigd worden. Natuurlijk kan het ook misgaan. Ook dat vraagt om de juiste handelswijze: kan er executie van de zekerheidsrechten plaatsvinden of kunt u misschien verrekenen? Zeker bij financiering geldt dat een goed advies goud waard is.

Private equity

Een deel van uw vermogen leent u wellicht uit aan andere ondernemers, investeert u in startups of wordt als kapitaal ingebracht in een al langer bestaande entiteit. Maar wat is de juiste invalshoek en fiscale aanpak voor u? Hoe worden financiële en fiscale risico’s zoveel mogelijk vermeden? Wat te doen als het mis gaat of als het juist heel goed gaat? Watermill werkt samen met u aan een optimale structuur.

Internationaal

Ook bij investeringen in het buitenland komen er veel vragen langs. Wat is het fiscale regime in het beleggingsland? Hoe kan aan de verplichtingen aldaar worden voldaan? Wat is de beste structuur vanuit Nederland?

Bij dividenduitkeringen in het buitenland wordt vaak dividendbelasting ingehouden. In veel gevallen is het mogelijk om teveel betaalde dividendbelasting terug te vragen. Het terugvragen van dividendbelasting verbetert uw rendement.

Laatste ontwikkelingen

op het gebied van ondernemingen en beleggingen

Stress rondom de rekening-courant van de DGA

De kranten en de vakpers hebben er vol mee gestaan.  Op 1 januari 2022 dient er 26,9% inkomstenbelasting te worden betaald over alle schulden van de DGA aan de BV voor zover die gezamenlijk de € 500.000 te boven gaan. De maatregel is een voornemen van het kabinet dat...

Lees meer

Onderhoudskosten aftrekbaar bij vastgoed?

Van de serie ‘aftrek bij vastgoed mogelijk?’, deel 3: onderhoudskosten aftrekbaar bij vastgoed? In onze eerdere blogs over vastgoed schreven we over afschrijvings- en aftrekmogelijkheden bij vastgoed. Vandaag ga ik vanuit het perspectief van de ondernemer in op de...

Lees meer

Investeringsaftrek bij vastgoed

Van de serie ‘aftrek bij vastgoed mogelijk?’, deel 2: fiscale investeringsregelingen voor vastgoed In onze eerdere blog over vastgoed schreven we over afschrijfmogelijkheden. Vandaag ga ik in op fiscale investeringsregelingen voor vastgoed voor de ondernemer waarvan...

Lees meer

Heeft u nog vragen?

Neem contact met ons op!