Fiscale vraagstukken

De regels rondom vastgoed zijn heel divers en vaak bijzonder specifiek. Is er BTW of overdrachtsbelasting van toepassing of misschien zelfs verhuurderheffing? Welke structuur kan het beste worden gehanteerd? En als er sprake is van vastgoed in privé, is de verkoop dan belast met inkomstenbelasting? En zijn de bedrijfsopvolgingsfaciliteiten van toepassing op de verkoop van aandelen in uw vastgoed BV? Juist bij vastgoed zijn de financiële belangen van juiste fiscale keuzes vaak groot. Ons team helpt u graag met de beantwoording van deze vragen!

Projectontwikkeling

Een stuk grond ontwikkelen tot een bloeiende nieuwbouwwijk. Of een oud kantoorgebouw transformeren tot een bruisende leefomgeving. Kansen zijn er met de huidige marktomstandigheden genoeg. Om het project tot een succes te maken, is er meer nodig dan alleen bouwmaterialen. De juiste financiële, fiscale en juridische keuzes kunnen een project maken of breken.

Beleggen

Beleggen in vastgoed: een interessante en trendy manier van investeren. Vanouds leeft bij veel mensen de gedachte dat een investering in vastgoed een veilige en rendabele keuze is. Daarvoor zijn echter wel de juiste keuzes en fiscale optimalisatie nodig. Wat is de invloed van de nieuwste regelgeving op het rendement uit uw vastgoedportefeuille? Ons team optimaliseert graag samen met u het rendement van uw vastgoedbeleggingen.

Huur en verhuur

Of u nu als ondernemer een deel van uw pand verhuurt, als particulier een woning huurt of als vastgoedbelegger een complex appartement verhuurt, in alle gevallen heeft u te maken met de verschillende fiscale en juridische regels die voor huur gelden. Denk bijvoorbeeld aan de verhuurdersheffing. Allereerst is het belangrijk om onderling goede afspraken te maken en die vast te leggen in een huurovereenkomst. Maar ook als een huurder of verhuurder die afspraken of wettelijke verplichtingen niet nakomt, is de juiste actie vereist.

Laatste ontwikkelingen

op het gebied van ondernemingen en beleggingen

Investeringsaftrek bij vastgoed

Van de serie ‘aftrek bij vastgoed mogelijk?’, deel 2: fiscale investeringsregelingen voor vastgoed In onze eerdere blog over vastgoed schreven we over afschrijfmogelijkheden. Vandaag ga ik in op fiscale investeringsregelingen voor vastgoed voor de ondernemer waarvan...

Lees meer

Komt het einde van de fiscale eenheid in zicht?

Op 22 februari 2018 heeft het Europees Hof van Justitie een uitspraak gedaan over de Nederlandse fiscale eenheid. Deze uitspraak kan grote gevolgen hebben voor u als ondernemer met een fiscale eenheid. Dat kan zelfs betekenen dat u met terugwerkende kracht al in...

Lees meer

Heeft u nog vragen?

Neem contact met ons op!