Bedrijfsopvolging

Binnen het familiebedrijf komt er ongetwijfeld een keer het moment dat het bedrijf moet worden overgedragen aan een opvolger. Dat moment kan onverwacht komen of zorgvuldig gepland. In beide gevallen is bedrijfsopvolging een complex proces.

Naast administratieve, fiscale en juridische uitdagingen spelen er ook persoonlijke en emotionele aspecten. Is de beoogde opvolger wel een ondernemer? En wat is de positie van de andere kinderen? Watermill werkt samen met u een scenario uit met aandacht voor al deze factoren. Samen werken we aan een vloeiende bedrijfsopvolging voor uw familiebedrijf.

Waarbij kunnen wij u helpen?

Advies over bedrijfsopvolging

Bedrijfsopvolging heeft veel aspecten die aandacht verdienen. Het gaat daarbij bijvoorbeeld om de fiscale kant van bedrijfsopvolging: hoe kan belastingheffing zoveel mogelijk worden voorkomen? Wij werken samen met u aan een plan waar alle aspecten in naar voren komen.

Begeleiding van het bedrijfsopvolgingsproces

Om bedrijfsopvolging tot een succes te maken, is ook het managen van het proces van groot belang. Het is belangrijk om de vaart in het proces te houden, zonder op zorgvuldigheid in te leveren.

Opstellen van overeenkomsten rondom bedrijfsopvolging

Bij een bedrijfsopvolging komen veel contracten kijken. Denk bijvoorbeeld aan de koopovereenkomst, maar ook aan geldleningsovereenkomsten en aandeelhoudersovereenkomsten. Het is belangrijk om de afspraken op de juiste wijze vast te leggen om conflicten te voorkomen.

Onze aanpak

Bij het begeleiden van bedrijfsopvolgingstrajecten starten we met het uitwerken van verschillende scenario`s. We zorgen ervoor dat er een gedegen plan komt. Een plan dat past bij verkoper, bedrijf en opvolger. Vervolgens zorgen we ervoor dat het opvolgingsproces vlot, maar zorgvuldig verloopt.

Laat mij eens met u meedenken

mr. dr. Chris Dijkstra
Directeur
cgdijkstra@watermill.nl

Hulp nodig?

Neem contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek

Telefoon: 030-3074910
Mail: info@watermill.nl

Watermill Tax & Legal

N

Persoonlijke aandacht

N

Belastingadviseurs én juristen

N

Praktische oplossingen

Hulp nodig?

Neem contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek

Bel ons

030-3074910

Bezoekadres

Groenewoudsedijk 40
3528 BK Utrecht

E-mail

info@watermill.nl

Kennisbank

Vind antwoorden op verschillende onderwerpen