Btw en vastgoed

Vastgoed biedt mogelijkheden: van het aanschaffen van een tweede woning tot het bedrijfsmatig transformeren van kantoren in appartementen. Mensen met ervaring met vastgoed weten dat investeren in vastgoed niet zo simpel is als het lijkt. Wie niet oplet, kan zo het volledige rendement verspelen. Kennis van regelgeving en de juiste keuzes zijn nodig. Wij zetten onze kennis graag in uw voordeel in.

Waarbij kunnen wij u helpen?

Fiscale vragen rondom vastgoed

De regels rondom vastgoed zijn heel divers en vaak bijzonder specifiek. Is er btw of overdrachtsbelasting van toepassing of misschien zelfs verhuurdersheffing? Welke structuur kan het beste worden gehanteerd? En als er sprake is van vastgoed in privé, is de verkoop dan belast met inkomstenbelasting? En zijn de bedrijfsopvolgingsfaciliteiten van toepassing op de verkoop van aandelen in uw vastgoed BV? Juist bij vastgoed zijn de financiële belangen van juiste fiscale keuzes groot.

Projectontwikkeling

Een stuk grond ontwikkelen tot een bloeiende nieuwbouwwijk. Of een oud kantoorgebouw transformeren tot een bruisende leefomgeving. Kansen zijn er met de huidige marktomstandigheden genoeg. Om het project tot een succes te maken, is er meer nodig dan alleen bouwmaterialen. De juiste financiële, fiscale en juridische keuzes kunnen een project maken of breken.

Vastgoedbeleggingen

Beleggen in vastgoed: een interessante en trendy manier van investeren. Vanouds leeft bij veel mensen de gedachte dat een investering in vastgoed een veilige en rendabele keuze is. Daarvoor zijn echter wel de juiste keuzes en fiscale optimalisatie nodig. Wat is de invloed van de nieuwste regelgeving op het rendement uit uw vastgoedportefeuille? Ons team optimaliseert graag samen met u het rendement van uw vastgoedbeleggingen.

Verhuur van vastgoed

Of u nu als ondernemer een deel van uw pand verhuurt, als particulier een woning huurt of als vastgoedbelegger een complex appartement verhuurt, in alle gevallen heeft u te maken met de verschillende fiscale en juridische regels die voor huur gelden. Denk bijvoorbeeld aan de verhuurdersheffing.

Onze aanpak

Wij zijn voortdurend bezig om onze kennis over de regelgeving rond vastgoed te actualiseren. Die kennis zetten we in voor de juiste fiscale en juridische keuzes ten aanzien van uw vastgoed. We werken samen aan een sterke vastgoedstrategie en voeren de fiscale en juridische acties snel en vakkundig uit.

Laat mij eens met u meedenken

mr. dr. Chris Dijkstra
Directeur
cgdijkstra@watermill.nl

Hulp nodig?

Neem contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek

Telefoon: 030-3074910
Mail: info@watermill.nl

Watermill Tax & Legal

N

Persoonlijke aandacht

N

Belastingadviseurs én juristen

N

Praktische oplossingen

Hulp nodig?

Neem contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek

Bel ons

030-3074910

Bezoekadres

Groenewoudsedijk 40
3528 BK Utrecht

E-mail

info@watermill.nl

Kennisbank

Vind antwoorden op verschillende onderwerpen